Dagligvaror

GS1-standarder är de mest använda i världen inom dagligvarubranschen. Under årens lopp har vi hjälpt tusentals företag att identifiera, märka och dela korrekt information om sina produkter.

GS1-standarder gör det möjligt för företag som handlar med dagligvaror att identifiera, märka och dela information längs hela värdekedjan. Från produktion till konsument, har du möjlighet att följa produktens, paketets eller pallens resa och se till att den tas omhand på rätt sätt.

GS1-standarder i dagligvarbranschen

I en tid när konsumentens behov av korrekt och tydlig produktinformation blir allt större, utgör GS1-standarder grunden du behöver för att bemöta deras önskemål. Genom att använda dig av våra standarder förbättrar du dessutom ditt företags varuförsörjning, lagerhantering och tillgänglighet i hyllan.

Vi kan hjälpa dig att stärka tillväxten i din verksamhet och förbättra effektivitet, säkerhet och hållbarhet. Kanske behöver dina produkter en streckkod för att säljas ute i butik? Det kan GS1 hjälpa dig med.


Interaktiv guide

Med GS1 Discovery App kan du enkelt och interaktivt utforska GS1-standarder i praktiken i hela leveranskedjan.

Här kan du spåra produkters resa från tillverkare till retailer och konsument. Och upptäcka på vilket sätt standarder gynnar ditt företag.


Vanligaste standarderna

De vanligaste standarderna inom dagligvarubranschen är GTIN för identifiering av produkter och ytterförpackningar och SSCC för pallar. Du behöver standarderna för att i nästa steg märka produkten, förpackningen eller pallen med streckkoder såsom EAN-13, ITF-14 och GS1-128. Även RFID används flitigt inom dagligvarubranschen för att förenkla vid inventering och liknande processer.

Var med och påverka utvecklingen av GS1-standarder

På GS1 utvecklas och underhålls våra standarder tillsammans med våra kunder. I våra användargrupper kan du vara med och påverka våra standarder och processer. Grupperna finns på både nationell och internationell nivå och ger oss insikt i hur vi kan förbättra oss, på samma gång som våra deltagare får inspiration, ökad kunskap och en bredare förståelse för hur våra standarder fungerar.

Är du verksam inom dagligvarubranschen och vill vara med och ta GS1-standarder, lösningar och tjänster in i framtiden? Då är du varmt välkommen att delta i våra användargrupper!

Användargrupper

Artikelinformation

Användargruppen för artikelinformation syftar till att utveckla, förbättra och påverka…

2D koder i POS för variabelmåttsartiklar

Arbetsgruppen tar upp gemensamma behov och frågeställningar i samband med…

Ofta använt

Standard

GS1 Artikelinformation

GS1 Artikelinformation ger dina produkter ett gemensamt digitalt språk och…

Tjänst

Validoo

Validoo är Sveriges största digitala plattform för datakvalitet och delning…

Standard

Global Data Synchronization Network (GDSN)

Global Data Synchronization Network (GDSN) är världens största produktdatanätverk. GDSN…