Kvalitetssäkring i GS1 Studio

Kvalitetssäkring

Artikelinformation, streckkoder och produktbilder
Logga in och beställ

Vad är kvalitetssäkring?

Produkt- och bildinformation visas på en mängd platser längs produktens resa i handelsflödet. Produkter har massor att berätta om sig själva.

Produktdata-, streckkods- och bildkvalitet är nödvändigt för att hålla en hög och jämn nivå på din och branschens produktdata. Det tjänar både återförsäljare och konsument på.

Tjänster för kvalitetssäkring

Som tur är finns det tjänster som hjälper dig med allt det här. Du som har avtalet Validoo Supplier kan när som helst sätta igång med att kvalitetssäkra din artikelinformation, streckkoder och dina bilder.

Kvalitetssäkring av artikelinformation och streckkoder

Kvalitetssäkring av artikelinformation är den manuella kontrollen av din digitala artikelinformation jämfört mot fysiska eller digitala varuprov. En specialist hjälper till att kontrollera din produktdatakvalitet inför säljstart.

Till exempel kontrolleras att:

  • mått,
  • märkning, (t ex KRAV, FSC)
  • förpackningstyp,
  • förvaringstemperatur,
  • ingrediensförteckning och näringsvärden

… är korrekta och stämmer överens med information på förpackningen. Totalt rör det sig om runt 50 olika termer som ska följa GS1-standard för artikelinformation.

Kvalitetssäkring av streckkoder är en manuell kontroll av streckkoden på förpackningen som ska vara läsbar och följa GS1-standard för streckkoder. Ett 20-tal parametrar kontrolleras av våra specialister med hjälp av avancerad utrustning.

Kontrollerna visar om din produktdatakvalitet och streckkoden håller måttet eller om den behöver åtgärdas för att fungera i handeln.

Beställning och ledtid

Kvalitetssäkring av artikelinformation och streckkoder beställer du i Validoo. När du beställer kvalitetssäkring får du ditt resultat inom 5 arbetsdagar. Behöver du ett resultat snabbare än så kan du mot en extra avgift lägga till Express där du får ditt resultat inom 24 timmar. Tänk på att ledtiden gäller från det att vi har tagit emot varuprovet.

Mer om hur det går det till

Kvalitetssäkring av produktbilder

Kvalitetssäkring av produktbilder för marknad och planogram är en manuell kontroll som verifierar att dina bilder kan användas i samband med försäljning av din produkt.

Till exempel kontrolleras att:

  • bildtekniska krav
  • bildkvalitet
  • namnsättning och vinkel

… stämmer överens med branschens uppsatta riktlinjer. I kvalitetssäkringen kontrolleras cirka 30 regler som baseras på den globala GS1-standarden för produktbilder.

Här hittar du kvalitetssäkringsreglerna för produktbilder

När bilden är godkänd laddas den upp i gränssnittet för publicering och blir tillgänglig för återförsäljare och andra mottagare i Validoo.

Produktbilden du ska kvalitetssäkra kan produceras i GS1 Swedens studio eller med hjälp av annan leverantör.

Beställning och ledtid

När du beställer kvalitetssäkring av bilder i Validoo får du ditt resultat inom 5 arbetsdagar från det att du har gjort din beställning.

Om din uppladdade bild inte klarar av kvalitetssäkringskraven, men går att redigeras (t.ex. aktiverad och korrekt utformad urklippsbana), kommer GS1 Swedens studio att redigera bilden åt dig mot en tilläggsavgift.

Mer om hur det fungerar

Kvalitetssäkring

    Tillbaka till toppen