Verified by GS1

Förtroende börjar med ett giltigt ID – få rätt information med Verified by GS1

Vi lever i en värld där data driver affärer. E-handelsplatser erbjuder miljontals produkter som flödar genom leveranskedjan över hela världen – från producent till konsument. Det gör det extra viktigt att den data som finns om dina produkter och platser går att lita på. Verified by GS1 ger svar på frågor som: ”Är det här produkten som jag tror att det är?”, ”Kommer informationen fram till rätt mottagare?”.

Verified by GS1 gör det möjligt för återförsäljare och marknadsplatser att få verifierad information om en produkt eller part, med data som kommer direkt från ägaren till ett GTIN (GS1-identifierare) eller ett GLN (GS1-lokaliseringsnummer). Detta leder till större effektivitet i varukedjan och till en bättre shoppingupplevelse som i sin tur driver försäljning och motverkar returer och förfalskningar.

Streckkod

 Endast data som tillhandahålls av ägaren till ett GTIN eller GLN

Obegränsat antal sökningar

Verified by GS1 används av återförsäljare, marknadsplatser och varumärkesägare. Du som abonnerar på ett GS1 Företagsprefix får obegränsat antal sökningar och informationen på svenska.
Logga in för att använda tjänsten

Testa Verified by GS1 på gs1.org >

Verified by GS1 för:

Symbol för återförsäljare

Återförsäljare

Som återförsäljare kan du använda Verified by GS1 för att söka på GTIN och GLN från hela världen för att se vem som äger numret, och för att få grundläggande information om produkten eller platsen.

Verified by GS1 ger återförsäljare:

  • Tid- och kostnadsbesparingar vid insamling och verifiering av data
  • Lägre risk för felaktig användning av GTIN
  • Mer information om en plats/part som är kopplat till ett GLN
  • Optimerade affärsprocesser
Symbol för varumärkesägare

Varumärkesägare

När du som varumärkesägare hanterar och strukturerar dina GTIN och GLN i MyGS1, registreras uppgifterna i den globala databasen GS1 Registry Platform. Det gör det möjligt för dina intressenter att verifiera att det är du som är ägare av dina produkter, att produkterna har rätt GTIN, samt se vilka platser/parter dina GLN är kopplade till genom att söka på dem i Verified by GS1. Du registrerar dina GTIN i Mina produkter och dina GLN i Mina platser.

Verified by GS1 ger varumärkesägare;

  • Förenklad process för delning av data och snabbare time-to-market
  • Högre varumärkesintegritet genom bättre marknadsinsikter och ökad synlighet av datakvaliteten 
Kundcase

METRO och P&G får insiktsfulla affärsfördelar med Verified by GS1

METRO och P&G genomförde nyligen en gemensam utvärdering av Verified by GS1. Projektet gav ett brett utbud av lärdomar.
Läs kundcaset Visa fler kundcase

Vanliga frågor

Verified by GS1 är en global tjänst som används för att verifiera och ta fram information som:
• Om ett GTIN eller GLN är giltigt
• Vilket företag som äger ett specifikt GTIN
• Vilken part eller plats som är kopplat till ett GLN
• Grundläggande information och bild på produkten kopplad till ett GTIN

Verified by GS1 används av återförsäljare, marknadsplatser och varumärkesägare. Alla i varukedjan som är involverade i att sälja eller köpa produkter har ett behov av att antingen registrera ett GTIN eller GLN eller att verifiera varumärkesägaren, produkten eller platsen/parten.

På gs1.org kan du testa tjänsten med ett begränsat antal sökningar per dag. Du som abonnerar på ett GS1 Företagsprefix får obegränsat antal sökningar inloggad i vår kundportal MyGS1.

Vill du bli kund? Läs mer här.

Ja, du kan integrera ditt system för att göra automatiska sökningar mot GS1 Registry Platform (databasen där Verfied by GS1 hämtar informationen). Här hittar du mer information om våra olika integrationsmöjligheter.

Tillbaka till toppen