Skicka artikelinformation

Så här gör du för att ditt företag snabbt och enkelt ska komma igång med att sända artikelinformation till dina köpare.

Förberedelser

1. Bli kund till GS1

För att dina köpare eller mottagare ska kunna se vem informationen kommer ifrån behöver ditt företag ett GS1 Företagsprefix. Det är basen för att kunna använda alla GS1-standarder som till exempel artikelnummer (GTIN). Prefixet får du genom att bli kund till GS1.

2. Numrera artiklar

Med hjälp av ditt företagsprefix kan du nu skapa streckkoder och numrera varje unik artikel med hjälp av GTIN. Och sedan skapa GLN för att identifiera företag och plats.

3. Skaffa Validoo

För att dela artikelinformation till dina köpare behöver du tjänsten Validoo och ett GS1-verifierat inmatningssystem som du väljer när du skaffar Validoo. Systemet används för att fylla i din produktinformation och det finns flera system att välja mellan.

Skicka artikelinformation

Säkerställ först att du gjort de förberedande stegen innan du kan börja dela din artikelinformation.

1. Fyll i artikelinformationen

Använd fälten i ditt inmatningssystem till att fylla i artikelinformationen som du ska skicka till dina köpare.

Om du har frågetecken kring artikelinformation så har vi samlat de vanligaste frågorna i vår FAQ.

2. Dela artikelinformationen

När du har fyllt i artikelinformationen och känner dig nöjd så är du redo att skicka den till dina köpare via Validoo. Du delar informationen direkt från ditt inmatningssystem som är kopplat till Validoo.

När informationen är delad kontrolleras den automatiskt i Validoos system. Här valideras att den följer de globala och svenska valideringsreglerna. När informationen är korrekt enligt reglerna, delar Validoo vidare till de mottagare du valt. Om informationen har brister så blir du meddelad om att du behöver korrigera och skicka den på nytt.

Tillbaka till toppen