Man som jobbar i klädbutik

Validoo för återförsäljare

För dig som vill ta emot produktinformation och bilder
Kom igång

Om Validoo

Du som retailer, grossist eller e-handlare vill kunna lita på att produktdata och bilder du tar emot från dina leverantörer är uppdaterad och följer GS1-standard för artikelinformation.

Det kan du göra genom att bli kund till GS1 Sweden och använda tjänsten Validoo. I vår produktdatabas och bildbank kan du hämta kvalitetssäkrad artikelinformation och bilder om hundratusentals produkter.

Snabbfakta

300 000

produkter i databasen

100 000

unika GTIN med bilder

3 250

kunder

Möjligheter med Validoo

För dig som är mottagare av information.

 • Ta emot information från Sveriges största databas för produkter och bilder som följer GS1-standard.

 • Bättre planering av lager och leveranser med validerad information på konsument-, detaljist- och pallnivå.

 • Få förhandsinformation om produkter och bilder vid sortimentsrevidering och hyllplanering.

 • Bättre försäljning och produktdatakvalitet med kvalitetssäkrade bilder och data.

 • Få synkroniserad produktdata från andra marknader via globalt nätverk av GDSN-datapooler.

 • Planera butiken och optimera ytor med information och bilder för planogram​.

 • Arbeta i ett modernt webbaserat gränssnitt ​som ger dig överblick i produktkatalogen.

Abonnemang för återförsäljare och andra mottagare

Validoo Buyer

Abonnemanget Validoo Buyer ger dig tillgång till en prenumerationstjänst där du tar emot leverantörers artikelinformation och kvalitetssäkrade bilder som följer global GS1-standard. Som mottagare i tjänsten får du detaljerad information om produkter både inför och efter lansering. Du har dessutom tillgång till en mediebank med produktbilder kopplade till rätt artikelinformation – allt i ett och samma flöde.

 • Komplett och kontrollerad produktinformation

I ditt flöde har du åtkomst till all artikelinformation leverantören registrerat på konsument-, detaljist- och pallnivå. Informationen du tar emot är autovaliderad och bilderna manuellt kvalitetssäkrade enligt global GS1-standard och riktlinjer för just din bransch.

 • Artikelinformation och bilder innan lansering

Ta emot artikelinformation och bilder genom att aktivera prenumerationer på de leverantörer du är intresserad av. När leverantören adresserar dig kan du ta del av artikelinformation och bilder både innan och efter att produkten är lanserad.

 • Artikelinformation från utländska leverantörer

Validoo fungerar som datapool inom globala nätverket GDSN® (Global Data Synchronization Network), vilket ger alla marknader tillgång till samma data i realtid. Det betyder att du kan ta emot artikelinformation även från utländska leverantörer anslutna till GDSN.

Tjänstebeskrivning för Validoo Buyer

Validoo Receiver

Abonnemanget Validoo Receiver ger dig tillgång till en prenumerationstjänst där du tar emot leverantörers artikelinformation och kvalitetssäkrade bilder som följer global GS1-standard. Som mottagare i tjänsten får du information om produkter som redan är lanserade. Du har dessutom tillgång till en mediebank med produktbilder kopplade till rätt artikelinformation – allt i ett och samma flöde.

 • Kontrollerad produktinformation

I ditt flöde har du åtkomst till all artikelinformation leverantören registrerat för sina konsumentartiklar samt upp till högsta beställningsbara nivå. Artikelinformation du tar emot är validerad och bilderna manuellt kvalitetssäkrade enligt global GS1-standard och riktlinjer för just din bransch.

 • Artikelinformation och bilder efter lansering

Ta emot artikelinformation och bilder genom att aktivera prenumerationer på de leverantörer du är intresserad av. Du får automatiskt åtkomst till tillgängliga bilder och artikelinformation efter att produkten är lanserad.

Tjänstebeskrivning för Validoo Receiver

Tillval Validoo Buyer

Som komplement till Validoo Buyer kan du välja Validoo Qlab Buyer som ger dig manuellt kvalitetssäkrad artikelinformation. Du får då en tredje part som kontrollerar att den digitala informationen du tar emot matchar med den verkliga förpackningen. Kvalitetssäkrad artikelinformation används i samband med sortimentsrevideringar, för hyll- och logistikplanering och i säljkanalerna till konsument.

Tjänstebeskrivning Validoo Q-lab Buyer

Kom igång med Validoo

Resan till en kvalitetssäkrad tillvaro

 1. Först kontrollerar du att det finns ett GS1 Företagsprefix (nummerserie) för ditt företag. Du som abonnerar på GS1 Företagsprefix har automatiskt ett lokaliseringsnummer (GLN) för att identifiera dig som köpare i Validoo.
 2. Beställ ett GS1 Företagsprefix av GS1 Sweden om du inte redan har det.
 3. Använd formuläret nedan för att kontakta oss angående den tjänst du är intresserad av. Vi hjälper dig komma igång och teckna avtal.
 4. När du tecknat avtal tar du hjälp av anslutningsguiden för att komma igång


Vill du ansluta ditt företag till Validoo?

Berätta lite kort om hur du önskar använda produktinformationen från Validoo. Vårt kundteam kommer kontakta dig med ett förslag som möter dina behov.

  Tillbaka till toppen