Tjänstebeskrivning för Validoo Receiver

Här får du veta vad som ingår i Validoo Receiver och hur du praktiskt använder tjänsten.

Det här får du som mottagare

 • Tillgång till lanserade produkter med tillhörande artikelinformation och bilder
 • Ta del av artikelinformation på upp till högsta beställningsbara nivå
 • Automatisk validering som följer GS1-standard för artikelinformation
 • Nedladdning eller prenumeration av produktinformation och kvalitetssäkrade bilder​ enligt GS1-standard
 • Hantera information och bilder för planogram​
 • Webbaserat användargränssnitt ​

Andra funktioner

 • Ta ut statistikrapporter
 • Exportera data till Excel
 • Administrera interna användare

Så fungerar Validoo för mottagare

Validoo Receiver för mottagare är en prenumerationstjänst för artikelinformation och kvalitetssäkrade bilder som följer GS1-standard. Produkters artikelinformation och bilder kopplas samman med hjälp av produktens GTIN (GS1-artikelnummer, Global Trade Item Number).

Prenumerera på bilder och artikelinformation

Mottagare tar del av informationen genom att aktivera prenumerationer på utvalda leverantörers GLN. En prenumeration innebär att Validoo automatiskt förser mottagarna med tillgängliga bilder och artikelinformation för lanserade produkter. Användare i Validoo kan manuellt ladda ner eller prenumerera på bilder (marknadsbilder och planogrambilder) och artikelinformation.

Med en prenumeration på Validoo får man tillgång till artikelinformation som leverantören registrerat upp till högsta beställningsbar nivå samt kvalitetssäkrade produktbilder i ett och samma flöde. Ett företag som ska ta emot artikelinformation måste aktivt skapa prenumerationer i Validoo. Prenumerationen görs antingen för en leverantörs hela sortiment, delar av en leverantörs sortiment eller inom valda produktkategorier. Om du som mottagare inte har skapat prenumerationer kommer Validoo inte att skicka vidare artikelinformationen.

Välj ett alternativ som passar dig:

 1. Använd gränssnittet i Validoo för att söka efter och ladda ner bilder och artikelinformation på högsta beställningsbara nivå.
 2. Integrera ditt system med Validoo och få information och bilder i ett anpassat flöde.

Förutsättningar

Du identifierar ditt företag med ett GLN (GS1 lokaliseringsnummer) som du tar fram med hjälp av ett GS1 Företagsprefix som ditt företag abonnerar på från GS1 Sweden eller från någon annan GS1-organisation.

 • Ditt företag måste teckna avtal för Validoo Receiver.
 • Ditt företag måste följa villkoren och betala avgifterna enligt gällande avtal för Validoo Receiver.
 • Ett företag som ska ta emot artikelinformation måste aktivt skapa prenumerationer i Validoo. Om du som mottagare inte har skapat prenumerationer kommer Validoo inte att skicka vidare artikelinformationen trots att leverantören har skickat artikelinformation till just den mottagaren.

Avtalsvillkor

Här kan du se vilka villkor som gäller för ditt tjänstepaket.

Gå till avtalen

Anslut till Validoo

Har du frågor om Validoo för datamottagare? Lämna dina kontaktuppgifter i formuläret. Vårt kundteam finns på plats och hjälper dig.

  Tillbaka till toppen