Behöver jag ha två streckkoder på min produkt under en period? Hur länge i så fall?

Under en övergångsperiod kommer du fortfarande att behöva en EAN-kod på din förpackning. Det beror på att alla system inte kan hantera 2D-koder ännu. Det beror även på att 2D-koder inte kan skannas av linjära skannrar som används för vanliga streckkoder utan behöver optisk skanningsteknik. Lyckligtvis blir optiska skannrar allt vanligare i handeln men en betydande andel linjära skannrar används fortfarande. De system som redan har optiska skannrar kan ändå behöva göra uppdateringar för att kunna hantera den data som 2D-koderna innehåller.

Tills dessa uppdateringar har gjorts hos alla återförsäljare kommer det under en övergångsperiod att krävas dubbelmärkning med både en 2D-kod och den befintliga EAN-koden. Detta säkerställer att pilotfall kan genomföras av återförsäljare som har uppgraderat sin hård- och mjukvara medan den befintliga funktionen fortfarande fungerar för de som inte har gjort det.

Branschen har satt upp det ambitiösa målet att POS-skannrar inom retail globalt ska kunna skanna och bearbeta 2D-koder till slutet av 2027. Du som beslutar om vilken streckkod som ska användas på en produkt, kan antingen fortsätta att använda en traditionell streckkod eller välja ett av de standardiserade alternativen av 2D-koder.

Tillbaka till toppen