Kvinna jobbar på dator vid skrivbord

Validoo Supplier

Abonnemang för validering och delning av artikelinformation och bilder
Skaffa Validoo Logga in

Om Validoo Supplier

Validoo Supplier hjälper leverantörer att validera, lagra och dela artikelinformation och produktbilder. Tjänsten ger dig möjlighet att hantera ditt digitala produktsortiment och dela informationen till olika marknader.

 • Automatisk validering av artikelinformation och produktbilder

  Den produkt- och logistikinformation du publicerar autovalideras innan den delas till dina mottagare. På så vis kan du kan vara trygg i att datan är relevant och följer GS1:s standard. Validoo fungerar som datapool inom globala nätverket GDSN® vilket ger alla marknader tillgång till samma data i realtid.

 • Produktdata- och bildbank för ditt digitala sortiment

  Validoo fungerar som din mediebank där du enkelt laddar upp och delar dina produktbilder. Du som använder produktbilder för marknadsföring och planogram får hjälp med att kvalitetssäkra och koppla ihop bilden med artikelinformationen innan den syns i dina kunders säljkanaler.

 • Kvalitetssäkring av artikelinformation och produktbilder

  Mottagare av information behöver ofta en tredje part som verifierar att bilder och data håller måttet enligt standarden i din bransch. För att möta behoven kvalitetssäkras artikelinformation och produktbilder. Du får hjälp av en specialist som utför manuella kontroller enligt branschens kvalitetssäkringsregler.

Validoo Supplier
Kontroll av artikelinformation och produktbilder
Delning av produktdata och bilder till alla dina säljkanaler
Följer GS1-standard för artikelinformation och bilder

Så funkar det

Högre kvalitet på din produkt

Inom svensk detalj- och dagligvaruhandel bestäms kvaliteten på din produkt till stor del av kvaliteten på dess data. Det är här Validoo kommer in i bilden.

Validoo har ett webbaserat användargränssnitt som hjälper dig få koll på att artikelinformationen och bilderna du delar till dina kunder, följer globala och svenska riktlinjer.

Validerad information

Validoo lagrar den senaste versionen av din artikelinformation, och delar vidare informationen efter godkänd validering, till de retailers, grossister, e-handlare och andra mottagare som tecknat en prenumeration. I princip hela dagligvarubranschen i Sverige validerar sin information i Validoo. Syftet är att få produktinformationen lika bra som kvaliteten på din produkt. Autovalidering används också inom apotek, restaurang och storhushåll.

Systemet hjälper även till att kontrollera att artikelinformationen följer särskilda valideringsregler om dina mottagare har valt att aktivera sådana.

Kvalitetssäkring

Produktdata-, streckkods- och bildkvalitet är nödvändigt för att hålla en hög och jämn nivå på din och branschens produktdata. Vår kvalitetssäkringstjänst hjälper dig att säkerställa att produktdatan är korrekt och att dina bilder- håller rätt kvalitetssnivå.

Mer om kvalitetssäkring

Delning

Nära 3 000 företag använder Validoo som ett informationsnav för produktdata. De som tar emot produktinformation finns inom dagligvarubranschen, apotek, Foodservice, Systembolaget men även andra typer av branscher.

Gå till kundlista

Kom igång

Detta behöver du

 • GLN (GS1-lokaliseringsnummer) hos GS1 Sweden för att identifiera ditt företag.
 • GTIN (GS1-artikelnummer) för att identifiera dina produkter.
 • Ett GS1-verifierat system för att fylla i artikelinformation eller en system-till-system integration mellan era interna system och Validoo

Redan ansluten till en GDSN-datapool?

Har ditt företag redan valt en annan GDSN-certifierad datapool än den svenska Validoo Platform? Då gäller tjänstevillkoren för Validoo GDSN Supplier. Läs tjänstebeskrivning.

Tillbaka till toppen