Nyheter i senaste standarduppdateringen av GDSN

Den 19 november genomförs en standarduppdatering av GDSN (Global Data Synchronization Network). Versionsbytet till GDSN 3.1.21 innebär 10 nya termer samt förändringar i kodvärden som kommer skapa nytta för bland annat leverantörer och varumärkesägare i skönhets- och byggbranschen. Samt alla företag och branscher som vill ligga i framkant i introduktionen av 2D-koder.

Detaljerad information om hud- och hårprodukter

Uppdateringen gör det möjligt för varumärkesägare att ge mer detaljerad information om sina hud- och hårvårdsprodukter. Information som sedan också kan användas bland annat online för att ge konsumenter tydligare och mer strukturerad produktinformation. Termerna har kravställts av skönhetsbranschen och är en del av utveckling av standarden för att stötta affärsbehov för denna kategori av produkter.

– T4350 Hårtyp, kod
– T4348 Hudtyp, kod

Global Model Number (GMN)

I uppdateringen adderas termer för att kunna ange ett övergripande produktmodellnummer genom Global Model Number, en funktionalitet som efterfrågats av byggbranschen. Global Model Number är ett GS1-modellnummer som används för att identifiera en produktmodell eller produktfamilj. Med Global Model Number kan du unikt identifiera en produktmodell genom produktens hela livscykel från design till produktion, upphandling, användning, underhåll och bortforslande. Det möjliggör en gruppering av produkter redan innan den faktiska fysiska produkten finns.

Nya koder för databärare

Nya koder för databärare ingår i uppdatering 3.1.21. Företag som vill ligga i framkant gällande introduktionen av 2D-koder och de som har denna typ av märkning på sina produkter, kan kommunicera detta via sin artikelinformation. Kodlistan för databärare utökas med koder för Data Matrix med GS1 Digital Link och QR-kod med GS1 Digital Link.

Läs mer

Mer specifikt om uppdateringen och kodlistor som berörs hittar du i handledningen för GS1-artikelinformation.
Gå till handledningen >

Tillbaka till toppen