Senaste uppdateringarna i Validoo

Kvinna som jobbar på sin dator

Vi jobbar ständigt med att utveckla och förbättra våra produkter och tjänster för att du som användare ska få hjälp att lyckas med din informationshantering. Här kan du läsa om de senaste uppdateringarna i Validoo och det som snart kommer uppdateras.

Nytt notifieringscenter

Vi presenterar ett nytt notifieringscenter i Validoo. Här hittar du notifieringar om rapporter som är redo att laddas ner och eventuella valideringsfel i relaterade hierarkier och artiklar som publicerats i Validoo. I notifieringscentret kan du filtrera på notifieringar kopplat till ditt eget arbete och notifieringar gällande alla användare på företaget. Du hittar till notifieringscenter i vänstermenyn samt genom en klocka uppe i högra hörnet.

Bokning av BarcodeCheck

Om du får resultat Åtgärd behövs på regel 735550 streckkodens läsbarhet, icke-konsumentartikel (A-F) kommer du i vyn för ditt kvalitetssäkringsresultat erbjudas en genväg till bokning av BarcodeCheck. Detta så att du snabbare och enklare ska kunna boka BarcodeCheck när du har behov av det.

Kommer snart:

Mina produkter i Validoo byter namn till Boka och status

För att göra det tydligare för dig kommer vi i navigeringen ändra namn på det som heter ’Mina produkter’ till ’Boka och status’. Det kommer vara under ’Boka och status’ du lägger bokningar för kvalitetssäkring av bild, kvalitetssäkring av artikelinformation samt bokning för produktfotografering. Där kommer du även se status på dina kvalitetssäkringar gällande produktinformation, mått och streckkod.

Produkthierarki i Validoo byter namn till Artikelinformation

Sidan som du känner till som ’Produkthierarki’ i Validoo kommer byta namn till ’Artikelinformation’ för att göra det ännu tydligare att det är där du hanterar din artikelinformation.

Nya regler och typ av databärare kontrolleras efter standarduppdatering

Nya termer och regler i standarduppdatering GDSN 3.1.21 kommer efter den 19 november att kontrolleras i artikelinformationen som finns publicerad i Validoo. Utöver kontroll av nya regler införda i samband med den här uppdateringen kommer även regeln kopplad till term T4310, typ av databärare kontrolleras. Denna regel infördes i samband med standarduppdatering 3.1.19. För att artikelinformationen ska vara giltig och kunna skickas till dina mottagare måste T4310 vara korrekt ifylld.

Mer om GDSN 3.1.21 kan du läsa här >

Tips

Rensa bland dina produkter

Kom ihåg att städa ditt digitala sortiment inför årsfaktureringen så sparar du pengar och får bättre datakvalitet.
Läs mer >

MyGS1 – alla tjänster på en plats

Letar du efter dina inställningar i Validoo? Alla personliga inställningar sköter du från kundportalen MyGS1.
Logga in i MyGS1 >

För dig som har Validoo DataEntry

Nu snabbare publiceringsprocess

Det blir nu ännu enklare och snabbare för dig att arbeta i Validoo DataEntry. Vi har tagit bort det sista steget så du kan publicera din hierarki direkt i steget där du fyller i din artikelinformation.

Om du gör ändringar i din hierarki som påverkar andra hierarkier kommer valideringen skötas i bakgrunden. Du kommer få en notifiering i notifieringsvyn om du behöver publicera om eller rätta till något i hierarkierna.

Tillbaka till toppen