Mer information för nonfood

Nästa uppdatering av Global Data Synchronisation Network (GDSN), innehåller nya möjligheter för dig med ett nonfood-sortiment på den svenska marknaden. Precis som ordet antyder, är nonfood en kategori artiklar som inte är livsmedel, men säljs i dagligvaruhandeln, online eller på en marknadsplats.

GDSN uppdateras nästa gång den 7 november. Den nya versionen av standarden heter 3.1.14 och innehåller 17 nya termer, 5 nya svenska kodlistor, nya valideringsregler samt nya kodvärden.

Se alla uppdateringar i kommande Handledning GS1 Artikelinformation.

Exempel nonfood-artiklar

  • glas och porslin
  • plastskålar
  • filmer
  • spel
  • skivor
  • skärmar

Nya möjligheter i GDSN

Nya termer för datorer och media

Nonfood mediekategori

Det läggs till nya termer för mediekategorin där datorer, tv, spel, musik och film ingår. Du som säljer den här typen av produkter, kommer kunna fylla i ny information om skärmstorlek och uppdateringsfrekvens.

Du som säljer spel, video och musik kommer kunna informera om vilken genre din produkt tillhör, till exempel strategispel, action eller romantisk komedi.


Nonfood kökskategori

Nya termer för kökstillbehör

Det kommer nya termer kring nonfood-produkter kopplade till köket. Till exempel kommer du kunna fylla i vem som är designer för en produktserie, vilket ytskikt en stekpanna har och antal serveringar (ex. hur många koppar en kaffebryggare rymmer).


Nya termer för förpackningsmaterial

Nonfood kategori förpackningsmaterial

Det införs nya termer för att du ska kunna ange mer detaljerad information om förpackningsmaterial. Du kommer till exempel kunna fylla i hur stor del av förpackningens yta som är täckt av etikett. En annan efterlängtad nyhet är att du kommer kunna ange råvara för ditt förpackningsmaterial, och fylla i ifall materialet är biologiskt eller återvunnet.

Mer information om förpackningsmaterial kommer vara till nytta för dig som leverantör i kommunikationen till konsument, men även för butiken vid inköp och uppföljning av hållbara sortiment.


Se vad som är nytt

Handledning för artikelinformation och all annan dokumentation är uppdaterad inför kommande version av GDSN. Du kan läsa allt om innehållet i uppdateringen under kommande specifikationer.

Tillbaka till toppen