Kommande release: GDSN Warning

I maj 2024 gör vi en förbättring för dig som skickar och tar emot artikelinformation via Global Data Synchronization Network (GDSN). Då implementeras en ny kategori av valideringsregler: en GDSN Warning.

GDSN Warning är en automatisk validering av artikelinformation. Den informerar om mindre kritiska datakvalitetsproblem utan att stoppa arbetsflödet. Det innebär att leverantören får en notering vid eventuella problem med informationen som lagts till men att den ändå når fram till mottagaren.  

Vad betyder det för dig som systemleverantör?

Implementeringen kräver ändringar i tekniskt meddelande (CIC) och dess hantering. GS1 Sweden kommer att hålla informationsmöten i senare delen av januari. En separat inbjudan till dessa kommer längre fram.

Skillnaden mellan valideringsregel och GDSN Warning

Idag finns valideringsregler uppsatta med syfte att validera din data och informera om kritiska datakvalitetsproblem. Om kritiska problem upptäcks kommer din data inte att nå mottagaren. Med GDSN Warning stoppas däremot inte information som flaggats av systemet för mindre kritiska datakvalitetsproblem, utan skickas vidare till mottagaren.

Viktiga datum för dig att ha koll på

GDSN Warning kommer att driftsättas den 18 maj 2024, i samband med kommande release av GDSN 3.1.27. GS1 Sweden kommer gå ut med mer detaljerad information i januari.


Tillbaka till toppen