GS1 Registry Platform (GRP)

GS1 Registry Platform (GRP) är ett globalt register för delning och användning av globalt verifierad GS1-standardiserad data. Dessa tjänster underlättar och effektiviserar relevant informationsutbyte i värdekedjan samt möjliggör global cirkulär spårbarhet över tid.


Hur går det till?

 • GS1 Företagsprefix

  Allt börjar med ett nummer – ett GS1 Företagsprefix. Numret låser upp möjligheten att använda alla GS1-standarder för att identifiera, märka och dela dina produkter, platser och paket.

  För att skanna produkter behöver du en streckkod med ett nummer undertill. GS1 Företagsprefix är en del av det numret i streckkoderna från GS1. Prefixet utgör grunden för de unika nummer som hjälper dig skapa streckkoder.

 • Generera Nummer i MyGS1

  Nu är det dags att generera nummer. Detta är en webbtjänst som hjälper dig att ta fram GTIN-13, GTIN-14, GLN, SSCC och GSIN. Tjänsten tar både fram nummer och beräknar kontrollsiffran.

 • Mina produkter i MyGS1

  När du vill aktivera dina produkter, Global Trade Item Number (GTIN) så att de blir sökbara globalt använder du dig av Mina Produkter. När du registrerar GTIN i Mina Produkter blir de sökbara i Verified by GS1. Mina Produkter är en webbtjänst som hjälper dig som varumärkesägare att enkelt registrera och koppla samman dina GTIN med en avgränsad mängd produktinformation och en produktbild.

 • Mina platser i MyGS1

  När du vill aktivera dina platser, Global Location Number (GLN) så att de blir sökbara globalt använder du dig av Mina Platser. När du registrerar GLN i Mina Platser blir de sökbara i Verified by GS1, där dina handelsparter kan hitta informationen du har lagt in.

 • Link management

  Link management ger dig möjlighet att på ett enkelt sätt hantera dina egna länkar kopplade till dina produkter eller platser. Detta är av värde i de fall du behöver förmedla exempelvis utökad produktinformation, spårbarhetsinformation eller certifikat. Länkarna delas och blir sökbara globalt och kan även på ett enkelt sätt användas i olika applikationer i de fall du märker dina produkter med 2D-koder.

 • Verified by GS1

  Verified by GS1 ger dig svar på frågor som bland annat: ”Är det här produkten som jag tror att det är?”,”Vilket företag äger den här GS1-nyckeln?” och ”Vad är adressen till detta GLN?”. Verified by GS1 är en global tjänst som gör det möjligt för återförsäljare och marknadsplatser att få verifierad information om ett GTIN eller GLN är giltigt.

  I Verified by GS1 kan man förutom att verifiera ett GTIN eller ett GLN även slå upp företagsinformation baserat på sökning på företagsnamn men även på alla olika GS1-nycklar (SSCC, GRAI, GIAI, GSIN m.m). Dessutom kan du se vilken part eller plats som är kopplat till ett GLN och grundläggande information och bild på produkten kopplad till ett GTIN.

Tillbaka till toppen