Jonatan Tullberg ny vd för GS1 Sweden

Jonatan Tullberg

Jonatan Tullberg från Coop tar över som ny vd för GS1 Sweden från och med januari 2021. Han har lång ledarerfarenhet från dagligvarubranschen som försäljningsdirektör och från andra kommersiella roller i leverantörsledet.

– Jag är mycket nöjd med valet av Jonatan Tullberg till GS1 Sweden. Han är en inspirerande och lyhörd ledare med bred kommersiell erfarenhet från dagligvarubranschen. Hans erfarenhet både från butiks- och leverantörsledet är en stark plattform för jobbet som vd för GS1, säger Magnus Håkansson, styrelseordförande för GS1 Sweden.

De senaste sex åren har Jonatan Tullberg, 42 år, arbetat för Coop-koncernen i rollerna som försäljningsdirektör och ansvarig för utvecklingen av Coops egna varumärken. Han har tidigare haft kommersiella roller hos bland annat Unilever och Procter & Gamble.

– Det har varit fantastiskt lärorika och roliga år på Coop och jag är glad över och ser fram emot att med nya utmaningar fortsätta arbeta med dagligvaruhandeln. När jag fick erbjudandet att bli vd för GS1 Sweden kändes det som ett naturligt nästa steg för mig och en utmaning jag helt enkelt inte kunde tacka nej till, säger Jonatan Tullberg.

Jonatan Tullberg kommer att efterträda Mattias Rosenlund som är tillförordnad vd sedan vd-bytet i maj 2020. Mattias Rosenlund är tillika försäljningsdirektör för GS1 och fortsätter i denna roll. GS1 Sweden ägs av branschorganisationerna Dagligvaruleverantörerna (DLF) och Svensk Dagligvaruhandel (SvDH).

– GS1 Sweden har en viktig roll för alla branscher som använder våra globala standarder och GS1-standarderna är vitala för dagligvarubranschen och dess digitalisering. Jonatans viktigaste fokus blir att fortsätta den tillväxt- och utvecklingsresa som GS1 Sweden redan är inne på och leda utvecklingen mot ett ännu mer kundorienterat bolag, tillägger Magnus Håkansson.

Jonatan Tullberg lämnar Coop senast den första november 2020 och tillträder rollen som vd för GS1 Sweden runt den 10 januari 2021.

För pressfrågor, vänligen kontakta:

Magnus Håkansson, styrelseordförande för GS1 Sweden
Email: magnus.hakansson@fenex.se

Tillbaka till toppen