GS1 Sweden värvar HR-chef från Ledarna

Jane Linebro har rekryterats till tjänsten som ny HR-chef för GS1 Sweden. Hon kommer närmast från chefsorganisationen Ledarna där hon arbetat som HR-chef.

Jane Linebro

De senaste sju åren har Jane jobbat med bland annat ledarskapsfrågor, arbetsgivarvarumärke och drivit förändringsarbeten inom digital arbetsplats och kultur- och värdegrundsfrågor. Hon lockades av att gå in i ett utvecklingsdrivet IT-företag där digitalisering, förändringsledning och samhällsnytta finns högt upp på agendan.

–  GS1 Sweden letade efter en värderingsstyrd ledare med bred erfarenhet inom HR, ledarutveckling och arbetsrätt. Jag kommer få möjlighet att arbeta affärsnära med områden jag brinner för och det är precis den typen av roll jag vill ha, säger Jane Linebro.

Hos GS1 Sweden får hon huvudansvar för utveckling och fortsatt implementering av företagets HR-strategi, kulturarbete och employer branding.

–  Valet av Jane Linebro känns helt rätt för oss. Hon är en empatisk och driven ledare med lång erfarenhet från HR-arbetet. Digitalisering och transformation är något som genomsyrar GS1 och det är också vad vi hjälper våra kunder med. Här behövs kompetens inom förändringsledning och där har Jane en stark meritlista, säger Mattias Rosenlund, tillförordnad vd för GS1 Sweden.

Mattias Rosenlund, tf vd GS1 Sweden
Mattias Rosenlund

Jane som är 42 år, har arbetat på Ledarna i 18 år i roller som HR-chef, ledningskoordinator och vd-assistent. Hon lyfter fram att hon har med sig många viktiga insikter och lärdomar både från linjeverksamheten och från de förändringsresor hon har varit med och drivit. Jane Linebro utvecklar tankegången kring sin nya roll:

–  För mig är det självklart att framgång och utveckling uppnås med hjälp av innovationskraft, en god arbetsmiljö och ett gott ledar- och medarbetarskap. Min roll som HR-chef ser jag som en viktig stödfunktion i att skapa förutsättningar för GS1 att uppnå våra och våra kunders affärsmål.

Jane Linebro kommer att ingå i GS1 Swedens ledningsgrupp och efterträder HR-konsulten Ulrika Brehmer som haft ett interimuppdrag sedan augusti 2018.

–  Jane kommer i början ha starkt fokus på att fortsätta utveckla organisationen, driva vårt kulturarbete och ytterligare stärka vårt arbetsgivarvarumärke, tillägger Mattias Rosenlund.

Jane Linebro kommer tillträda rollen som HR-chef för GS1 Sweden i början av februari 2021.


    Kontakta pressansvarig    Jag godkänner villkoren för hantering av personuppgifter*

    Tillbaka till toppen