Ny tillförordnad vd för GS1 Sweden

Mattias Rosenlund
Mattias Rosenlund

Mattias Rosenlund har utsetts till ny tillförordnad vd för GS1 Sweden från den 14 maj 2020. Han är sedan 2018 försäljningschef på företaget och ersätter i och med detta tidigare vd Christina Wergens.

GS1 Sweden har de senaste åren haft en framgångsrik tillväxtresa. Samtidigt som bolaget har utvecklats väl, så behövs ny typ av ledarskap i bolaget framöver. Styrelsen har därför sett över organisationen och kommit överens om att byta vd.

– GS1 Sweden har utvecklats väl. Arbetet framöver följer, trots förändringen i ledarskap, den strategi och den affärsplan som redan är etablerad, säger Magnus Håkansson, styrelseordförande.

Mattias Rosenlund tillträder som tillförordnad vd för GS1 Sweden och ersätter tidigare vd Christina Wergens från och med den 14 maj 2020. Mattias är 38 år och har sedan 2018 arbetat som försäljningschef för GS1 Sweden. Han har tidigare haft motsvarande kommersiella roller på bland annat Samsung och OBH Nordica.

– GS1 Sweden spelar fortsatt en viktig roll för alla branscher, framförallt inom handel, som digitaliserar och effektiviserar produktinformation, säger Magnus Håkansson.

Styrelsen inleder omgående en rekryteringsprocess för ny permanent vd.

Tillbaka till toppen