SodaStream

Sodastream är det världsledande varumärket för kolsyrat vatten. Produkterna gör det möjligt för konsumenter att omvandla vanligt kranvatten till kolsyrat vatten med en knapptryckning.
sodastream logo

Möt Tina von Schassen-Gabrielsson som arbetar inom HR på SodaStream Nordics AB. Företaget har dagligvaruhandelskedjorna och nonfood som kunder och använder tjänsten Validoo för att få hjälp med informationshantering och tjänster för kvalitetssäkring. Här berättar Tina mer om sin vardag.

Berätta lite om SodaStream och din roll på företaget

Tina von Schassen-Gabrielsson
Tina von Schassen-Gabrielsson

– Vi säljer SodaStream kolsyremaskiner och tillhörande flaskor, smaker och gas. Vårt mål är att drastiskt minska användandet av engångsplastflaskor.

Min tidigare roll på företaget var som Sälj & marknadskordinator, men nyligen har jag gått över till en HR-position med allt vad det innebär.

Vilka är era kunder?

– Bland våra större kunder finns kedjorna inom dagligvaruhandeln, till exempel Coop, ICA och Bergendahls. Vi arbetar också med mindre matbutiker och aktörer inom hemelektronik.

Vi attraherar konsumenter i alla åldrar tack vare vårt kompletta sortiment av Pepsi-smaker som till exempel ‘Pepsi Max’, ‘7up’ och ‘Mountin Dew’ samt ‘Bubly Drops’ naturliga smaksättare för vatten.

På vilket sätt använder ni på SodaStream tjänsten Validoo DataEntry från GS1 Sweden?

– Vi använder Validoo DataEntry för att registrera information om våra food och nonfoodartiklar till Validoo och våra centrallistade kunder. Men även för att kunna arbeta i enlighet med ECR-fönster vid nylanseringar och ändringar av befintliga produkter, samt för kvalitetssäkring av informationen.

Vad skulle du säga är de främsta fördelarna med tjänsten?

– Den största fördelen skulle jag säga är att jag jobbar mot ett system då jag kommer in i Validoo Data Entry genom mitt inlogg till Validoo. Nu ser jag outcome direkt och kan enkelt följa upp och eventuellt korrigera informationen. En annan fördel är att jag kan se alla tre nivåer på produkten samtidigt.

Jag har alltid fått bra hjälp av GS1 Swedens kundservice, och det är skönt att jag nu kan använda dem som hjälp både för Validoo och DataEntry. Tjänsten är enkelt att använda och har en bra visuell presentation som tilltalar mig. 

Sist men inte minst; Vad är ditt bästa tips för en rolig arbetsdag?

– Mitt bästa tips är att sprida glädje och positiv energi. Det är svårt att jobba med energivampyrer. Man behöver inte vara en solstråle hela tiden, men på arbetsplatsen blir det roligare och mer effektivt med en positiv attityd. En till sak är att vara prestigelös, hjälpa till och fånga upp varandra. Att hjälpas åt när man kan.

Tillbaka till toppen