Nya termer för belysning och farligt gods

Den 15 maj uppdateras GS1-standard för artikelinformation i samband med att GDSN byter till version 3.1.15. I releasen ingår bland annat:

Nya koder för non-food

Nya koder som ska stödja information kring non-foodartiklar läggs till, till exempel för att informera om en gryta går att använda på en induktionshäll.

Nya termer för belysning

Arbetet med att lägga till termer för belysning fortsätter, ett arbete som påbörjades i november-releasen 2020. Nu kommer det en ny term för att ange vilken typ av sockel en produkt har, till exempel E14.

Tillägg för återvinningstext

Ett annat tillägg är möjlighet att ange återvinningstext på samma sätt som det är formulerat på den fysiska förpackningen. Till exempel korken sorteras som plast och förpackningen som papper är mycket värdefull information för konsumenter som handlar online.

Ny term för mängd av farligt gods

Det senaste halvåret har GS1 Sweden, tillsammans med våra kunder, genomfört ett arbete där vi har gått igenom vilken information om farligt gods som behövs. Det har resulterat i att vi lägger till en term för att ange mängd farligt gods i till exempel en tändare.

Uppdaterad handledning för artikelinformation och annan kommande dokumentation kan du läsa om under kommande specifikationer.

Tillbaka till toppen