GTIN-14

GTIN-14 består av 14 siffror. Du skapar GTIN-14 med hjälp av en inledande logistisk variant, ett GS1 Företagsprefix, ett löpnummer och en kontrollsiffra.

  • Den logistiska varianten är en siffra mellan 1 och 9. Siffrorna 1 till 8 används för att skapa nya GTIN-14 till olika förpackningsnivåer av en produkt. Det går alltså att skapa nya GTIN-14 för upp till 8 förpackningsnivåer av samma produkt. Observera att den logistiska varianten 9 endast används för artiklar med varierande mått (som vikt, storlek eller längd) eller varierande antal.
  • GS1 Företagsprefix består av 6-9 siffror.
  • Löpnumret består av 3-6 siffror beroende på företagsprefixets längd. Vi rekommenderar att du numrerar artiklarna så att den första artikeln får nummer ”…001”, den andra artikeln får nummer ”…002”, och så vidare.
  • Kontrollsiffran beräknar du här.

Så här skapar du GTIN-14 med hjälp av ett GS1 Företagsprefix som har nio siffror:

Om företagsprefixet har färre än nio siffror skapar du artikelnumret på samma sätt som ovan, men löpnumret kommer att bestå av fler än tre siffror.

När du abonnerar på ett GS1 Företagsprefix från GS1 Sweden ingår tjänsten Generera Nummer som hjälper dig att ta fram GTIN, GLN och SSCC. Tjänsten tar fram hela numret inklusive kontrollsiffran. Du kan spara dina nummer genom att registrera dina produkter med funktionen Mina Produkter. Båda verktygen nås via MyGS1.

Tillbaka till toppen