Hur fotograferas olika produkt- och förpackningstyper för Foodservice?

Obligatoriska produktbilder

Utformningen av produktbilder för Foodservice är ett önskemål från mottagarna av bilderna (grossister etc.). Validoos fotostudio garanterar att bilderna följer bildtekniska krav och riktlinjer i linje med dessa önskemål.

I vår fotograferingsmanual för Foodservice hittar du bildexempel och mer information.

Se fotomanual

Utföranden för Foodservice

Produktbilder ur sin förpackning

Dessa bilder ska på bästa möjliga sätt visa produktens utseende − den produkt som ska användas i matlagningen. Vi kallar det ett ”enkelt upplägg” i marknadsbilden. Med hjälp av väl vald ljussättning samt noggrann placering av exempelvis hallon i en skål, visas varje produkt på bästa sätt.

Användningsområde: En produktbild för marknadsföring, som även kan användas på webbsidor. Retuschering och urklippsbana ingår. I första hand fotograferas samtliga produkter mot vit bakgrund. Produkterna fotograferas i det tillstånd som gäller vid försäljning.

  • Om produkten har en tydlig och enhetlig form, exempelvis en paj, fotograferas endast en produkt.
  • Om produkten varierar i form och storlek, exempelvis fiskfiléer, fotograferas två till tre produkter.
  • Kryddor samt pulver fotograferas i en hög direkt på bordet.
  • Bär, grönsaker, ris och dylikt fotograferas i en skål eller assiett i vitt porslin.

Produktbilder i sin förpackning

Vid fotografering för foodservice är det viktigt att fotografera den tydligaste förpackningen för produkten. Syftet med bilden är att produkten ska vara lättidentifierad vid försäljnings- samt beställningstillfället. Det kan vara en brun ytterförpackning om den har en tydlig etikett, eller innerförpackningen om den har en tydlig design.

Användningsområde: En produktbild för webb (webbild), med vit bakgrund, för igenkänning. Eftersom ändamålet är webbutiker har bilden mindre retusch än en marknadsbild.

Bilder efter önskemål

Det finns oändliga möjligheter att skapa bilder för inspiration och speciella ändamål. Vi är öppna för skräddarsydda uppdrag utifrån era önskemål. Det kan exempelvis handla om så kallade serveringsförslag eller inspirationsbilder. Välkommen med din förfrågan.

Tillbaka till toppen