Webinar: Digitala produktpass – kommande EU-lagstiftning och praktiska lösningar

Webinar: Digitala produktpass – kommande EU-lagstiftning och praktiska lösningar

Håll dig uppdaterad om den kommande EU-lagstiftningen kring digitala produktpass och dess effekter för nästan alla produkter som släpps på den europeiska marknaden. Och lär känna de praktiska lösningarna som utvecklas för att säkerställa tillförlitlig hållbarhetsdata om produkter i realtid. Detta event anordnas av projektet ProPare den 16 mars 2023.
Anmälan
Re:solve - Digitala produktpass

Om webinaret

Digitala produktpass närmar sig med stormsteg. Nästan alla aktörer som säljer produkter på EU-marknaden behöver nu komma igång med förberedelser.

Som en uppföljning av det välbesökta eventet Digitala produktpass – så förbereder sig Sverige, 2022 med över 700 svenska deltagare, bjuder vi in varumärkesägare och andra aktörer till detta webinar för att få insikter och de senaste uppdateringarna om:

  • Digitala produktpass: Praktisk inverkan på företag och produkter
  • Kommande EU-lagstiftning: Senaste nyheterna och förutsedda konsekvenser
  • Praktiska lösningar: Projekt i Sverige och presentation av tekniska lösningar

Du kommer att få lära dig om några av de flaggskeppsprojekt som för närvarande drivs i Sverige, och hur långt de har kommit i att ta lösningar till marknaden. Du kommer också att få en bättre förståelse för vilka möjligheter digitala produktpass erbjuder och vad du som varumärkesägare behöver förbereda dig på under de kommande åren, i väntan på den nya EU-lagstiftningen. Sessionen avslutas med praktiska råd till dig som är intresserad av att ta nästa steg.

Webinaret anordnas av Axfoundation, GS1 Sweden, Miljömärkning Sverige och Svensk Handel som tillsammans driver projektet ProPare.

Se tidigare event från den 27 oktober 2022

  • Datum: Torsdagen den 16 mars

  • Tid: 13:00-15:00

  • Deltagande: Digitalt

  • Pris: Kostnadsfritt

  • Språk: Svenska

  • Målgrupp: Varumärkesägare och andra aktörer som är intresserade av digitala produktpass och pågående initiativ i Sverige.

Program

Introduktion

Mer information kommer

Talare: TBD

Pågående initiativ och lösningar som tagits fram

Mer information kommer

Talare: TBD

Frågestund och paneldiskussion

Mer information kommer

Talare: TBD


Om digitala produktpass

Inom ett par år väntas EU implementera en ny lagstiftning som kräver att nästan alla produkter som sätts på den europeiska marknaden har ett produktpass. Dessa ska ge tillförlitliga hållbarhetsdata ner till minsta komponent – allt för att öka spårbarhet och underlätta en cirkulär ekonomi.

Om ProPare

Projektet ProPare – Product Pass Resolver (tidigare namn Re:solve) – satsar på att utveckla den underliggande infrastrukturen för digitala produktpass. Lösningen baseras på en öppen, konkurrensneutral och global standard och ska i förlängningen kunna användas för att koppla all typ av data till produkter, oavsett bransch, företag eller produktkategori.

ProPare genomförs i bred samverkan mellan Axfoundation, Svensk Handel, Miljömärkning Sverige, GS1 Sweden samt handelsföretag, varumärkesägare, producenter, tredjepartscertifierare och teknikutvecklare.