Framtiden i kvadrat, från streckkod till 2D-kod

Genomfört event

Se det inspelade webinaret

På vårt framtidswebinar från den 26 maj, 2020 får du en nulägesanalys av kommande skifte från streckkod till 2D-kod. Du får också ta del av lärdomar och tips från företag som redan genomfört skiftet.

tuggummi

Ett paket Wrigleys var den första produkt med streckkod som scannades i en utgångskassa. Året var 1974 och spelplanen förändrades för alla som köper och säljer produkter. Stora effektiviseringar kunde göras både i butik och i övriga varuflödeskedjan.

Nu 45 år senare står vi inför en stor och värdeskapande förändring av dagligvarubranschen när 2D-koden är på väg att ersätta den endimensionella streckkoden.

Den 26 maj 2020 presenterade och diskuterade två experter från GS1 hur vi arbetar tillsammans med branschen för att möta morgondagens utmaningar för identifiering och märkning.


Program

Från streckkod till GS1 QR-kod – nuläge

Fördelar med 2D-koder som GS1 QR-kod. Vad händer just nu i arbetet med att skifta till QR-kod och vart ska vi?

Talare: Jonas Buskenfried, Product Manager

Företag: GS1 Sweden


Pilotstudie (På engelska)

Vad är viktigt att tänka på när streckkoden ersätts av GS1 QR-kod ? Karen Arkesteyn delar lärdomar och tips från pilotprojekt.

Talare: Karen Arkesteyn, Product Specialist

Företag: GS1 Belgium & Luxembourg


Detaljer

Målgrupp: Du som arbetar inom dagligvaru- eller detaljhandeln med inriktning masterdata, är produktansvarig eller har annan funktion inom datakvalitet och/eller produkt. 

Deltagande: Online via YouTube

Pris: Kostnadsfritt